De wonderschone werking van melatonineKen je dat? Je gaat naar bed en wat je ook doet…slapen lukt gewoon niet. Woelen, draaien, kussen opschudden, naar het toilet…..niks helpt. Na een cyclus van vier nachten, ligt je hoofd diep tussen je schouders en denk je alleen nog maar aan slaap. Leiden in last: op je werk laat je steken vallen, thuis ben je niet te genieten, de wallen hangen diep onder je ogen en alles, maar dan ook alles, gaat er mis. Naar de dokter…kan, oxazepam staat al in de aanslag. Maar niet te lang want daar word je suf van en je kunt er verslaafd aan raken. Je loopt als een zombie door je leven en denkt aan de dag dat je weer moet afkicken en de angst bekruipt je dat je het straks weer op eigen houtje moet doen.

Nee, daar doe ik niet meer aan mee. Wat er gebeurt, gebeurt er, ik MOET slapen en heel snel…Ik neem een duik in mijn Bachremedies, maar besluit al snel dat ik mezelf dus niet kan helpen. Dan neem ik een duik in mijn geheugen en ver, ver weg, herinner ik me iets over een middel dat volkomen onschuldig is en mij in slaap kan helpen. Okay: twee kansen: het internet en mijn boeken over integrale geneeskunde. Dat laatste gelijk maar vergeten; maar lang leve het internet!

Bij Toutatis!, lees Asterix en Obelix, ik heb het gevonden: melatonine! Een klein en onschuldig tabletje met een enorme werking. Melatonine zorgt er niet alleen voor dat je slaapt, het zorgt er voor dat je weer een ritme krijgt, het zorgt er voor dat je je jetlag kwijt raakt en dat je door slaapt. Maar, en dat is ook bijzonder leuk nieuws voor ons vrouwen: het werkt anti-aging. Het is goed voor huid en haar. Voor de mannen ook nog een lichtpuntje: er zijn studies die uitwijzen dat melatonine bijzonder goed is voor de prostaat.

Daar hebben wij natuurlijk ook weer profijt bij.

Goed, ik naar de reformwinkel/drogist. Er zijn verschillende soorten melatonine op de markt. Het is niet duur; vanaf een tientje heb je al een potje met een aardige hoeveelheid tabletten. Maar er bestaat verschil. In Nederland hebben wij een vrij streng beleid qua medicatie en zijn we ook nog eens erg behoudend. Op de gebruiksaanwijzing van de verschillende fabrikanten staat 1 tabletje van 0,1 mg voor het slapen gaan. Nou geloof mij nou, daar krijg je nog geen vlo mee in slaap. Dus neem ik een handje vol even voor ik ga slapen….en ik slaap na een kwartier en na een half uur nog en de hele nacht door en de volgende dag weer! Ik slaap gewoon echt elke nacht! Moraal van dit verhaal, wat echt waar is: er is meer dan oxazepam en je wordt er erg blij van. Mijn zoontje van 6 slaapt ook, mijn man slaapt en zijn prostaat ook en ik word er niet oud van! Ik ben gelukkig! Ter info: er zijn verschillende merken melatonine, maar een topproduct en een perfecte dosering is Key-Melatonine van het bedrijf Clavis. Clavis brengt melatonine op de markt van 3 en 5 mg, waardoor je kunt volstaan met werkelijk 1 tablet. Hun website: www.keymelatonine.nl.

Welterusten dames!http://waat.nl/de-wonderschone-werking-van-melatonine/
International Web Site of Melatonine are: Key Melatonin