Wat is melatonine?

Definitie en uitleg van de melatonine.

Melatonine is een natuurlijke stof geproduceerd door de pijnappelklier (epifyse) en aanwezig in alle levensvormen.

Het is een “intelligent” molecuul met meervoudige functies, het werkt op een selectieve manier, dus het werkt alleen daar waar en wanneer het nodig is.

Bovendien is het een stof zonder contra- indicaties en heeft absoluut geen bijwerkingen.

De beste melatonine is van oorsprong plantaardig en wordt uit cacao gewonnen.

Dit werkt rechtstreeks in op de slaap. Het is een natuurlijke stof die de slaap-waak cyclus op een veilige manier bewerkstelligt.

Altijd een half uur voor het slapen gaan innemen, zo mogelijk steeds op dezelfde tijd om het eigen circadiaanse ritme te herstellen (1 tablet per avond).

Melatonine werkt in op de pijnappelklier, het onderhoudt en beschermd tegen veroudering. De pijnappelklier is een klein orgaan het zich onderaan de hersenstam bevindt en samen met het zenuwstelsel aan het neuroendocrine- en hormonale systeem verbonden is doormiddel van een complex stelsel van verbindingen.

Wij kunnen met zekerheid beweren dat, de pijnappelklier (epifyse), de sleutel is tot het begrip veroudering, simpelweg omdat de pijnappelklier vanaf de geboorte tot aan de dood de dagelijkse veranderingen van alle functies binnen de hormoonhuishouding in ons lichaam controleert (circadiaans ritme).

Het is absoluut bewezen dat de melatonine ons immuun systeem op een doeltreffende manier verbetert. Het verbetert onze natuurlijke weerstand, beschermt ons tegen ziekten in het algemeen (griep, verkoudheid etc.) en in het bijzonder ziekten die verband houden met het ouder worden, zoals: kanker, hart- en vaat ziekten en auto-immuunziekten.International Web Site of Melatonine are: Key Melatonin