Slapeloosheid: wat is het en hoe te behandelen

De slaap is een periodieke levensbehoefte: regelmatig, klinisch en circadiaans (veranderingen van dag- nacht). Slapenloosheid is een verstoring van de duur en kwaliteit van de slaap dat kan leiden tot ernstige en vaak onherstelbare schade aan de fysieke en somatische functies.

Melatonine is geen slaapmiddel en heeft geen farmaceutische effecten op de kwaliteit en duur van de slaap.

Dankzij de centrale werking op de hersynchronisatie van de hormonale cyclus wordt opnieuw een jeugdige en normaal fysiologisch verloop van de slaap samengesteld.

Het versterkende effect van de slaap hangt niet af van de tijdsduur, maar van de kwaliteit. Een normale gezonde slaap wordt gekenmerkt door een beginfase de R.E.M. (snelle oogbeweging).

Tijdens het ouder kan de R.E.M. fase pathologisch verdwijnen waardoor slaap wordt verstoord. Het is bekend dat hormonen een typische cyclus volgen van 24 uur maar kan variėren als gevolg van vele factoren zoals stress, bezorgdheid, ziekten, jetleg, etc. dat tot onregelmatig kan leiden.

De slaap die door melatonine opgewekt wordt, zorgt voor een jeugdige slaap met de R.E.M. fase dat perfect de fysieke en mentale inspaninningen van het lichaam herstelt.

Aan het einde van de slapeloosheidbehandeling is het nodig tijd te creėren waarin kwaliteit van de slaap kan herstellen zoals alleen melatonine dat kan garanderen. Het progressieve herstel op de hormonale cyclus wordt door melatonine bewerkstelligd door middel van verhoging van de weerstand via de pijnappelklier. Deze positieve cascade werking herstelt automatisch een gezonde en diepe slaap zonder rekening te houden over de tijdsduur.

Het is bovendien aangetoond dat de slaap werkt op de immuniteit wanneer spanning en stress immuno- remmers produceren. De melatonine in combinatie met zink kan dan zowel de slaap als de immuniteit, zonder enige bijwerking, sneller herstellen in vergelijking met welk ander bestaand geneesmiddel.

Om deze redenen hebben wij de Key Melatonin Night formule bestudeerd.


International Web Site of Melatonine are: Key Melatonin