1. Waarom wordt het gefabriceerd met de GMP methode

2. Waarom wordt het gewonnen uit cacao
Melatonine is een aminozuur dat de pijnappelklier afgeeft.
Het ontstaat als tryptofaan en vormt onder invloed van lichaamstemperatuur en daglicht serotonine; als het nacht is vormt dit zich om in melatonine. Uit cacao gewonnen, (rijk aan serotonine), heeft dit een betere kwaliteit.

3. Waarom bevat het zinkrotaat
... Er is ook een vraag die ik u wil voorleggen, wat betreft het toedienen van melatonine met zink; waarom deze combinatie?
In dezelfde jaren waarin ik aan het INRCA te Ancona (Istituto di ricerche gerontologiche Nino Masera), onderzoek deed naar melatonine, hebben de onderzoekers Nicola Fabris, Eugenio Mocchegiani en collegae zich jaren ingezet, in het onderzoek van de immuno-stimolante effecten en anti-veroudering van zink, in de context van een theorie over de oorsprong en het verloop van het verouderingsproces. Zij voerden een onderzoek uit, over ziekten veroorzaakt door AIDS. Zo deden zij de buitengewone waarneming dat het zink, oraal toegediend, in staat was om een groot deel van de zogenaamde opportunistische ziekten die verschillend van aard waren en de patiėnten met AIDS vaak treffen te voorkomwen (virus, mycose, bacterieel en parasitair). Zulk belangrijk onderzoek werd gepubliceerd in de medische tijdschriften de Joumal of the American Medical Association (JAMA) in 1988, en de Joumal of Nutrition in 2000.

De conclusie was dus logisch: zink is in staat om opportunistische ziekten door AIDS te voorkomen; en de melatonine?
In de eerste helft van de jaren negentig, had ik met enkele anderen de leiding over onderzoek wat daarna gepubliceerd is in gespecialiseerde tijdschriften, waarin wij opmerkten dat melatonine, zelfstandig in staat is om bloedwaarde van zink bij ouder wordende dieren opnieuw op te bouwen. Dit resulteerde tot de conclusie dat er duidelijk een verband en een directe relatie tussen het zink en de melatonine bestaat; bovendien, maakt dit het belang van de synergetische werking voor herstel van immuniteit duidelijk en de invloed op het ouder worden! Het is dan ook bekend dat het gebrek aan zink een betrouwbare parameter van het ouder worden is (het niveau neemt voortdurend af in de loop van de jaren).

Op basis van dergelijke enthousiastmerende experimentele en klinische resultaten, welke het snelle herstel van de immuniteit met de combinatie zink en melatonine, heb ik een formule geschreven voor een verbinding tussen melatonine met zink.

Vervolgens komt de fase waarin het waardevol is om aan te nemen dat op basis van klinisch onderzoek het gebruik van melatonine gecombineerd met de organische zinkverbinding, de orotate (wat het voordeel heeft om beter te worden opgenomen in de organische processen en waar zink een essentieel onderdeel is van meer dan tweehonderd enzymen), een goed middel is om bij Afrikaanse AIDS patiėnten, het ideale land, om de werking van deze samenvoeging van elementen te testen, zonder toxiciteit en bijwerkingen, ook vanwege de lage kosten van melatonine, en de extreme armoede van het Afrikaanse volk in beschouwing genomen.

(Besproken aantekeningen uit het boek "Centoventi e passa, di media" van Prof. Walter Pierpaoli en Pippo Zappulla)


International Web Site of Melatonine are: Key Melatonin